Darıca Peyzaj Firmaları Arayışınıza Korkmaz Peyzaj Son Veriyor..

Darıca ve çevresinde peyzaj, bahçe ve çevre düzenleme, bahçe bakımı, yumuşak zemin ve sert zemin uygulamaları, bitki temini, çim ekimi ve rulo çim uygulamaları, gübreleme ilaçlama, biçme budama işleri, drenaj, otomatik sulama sistemleri, ağaçlandırma, hobi bahçesi oluşturma gibi konularla hizmetinizdeyiz..

PEYZAJ

Korkmaz Peyzaj, Peyzaj Çalışmaları akışı şöyledir; Peyzaj düzenleme çalışmaları, peyzaj projelendirme çalışmaları ile başlamaktadır. Peyzaj projeleri; bitkilendirme tasarımı, drenaj projesi, sulama sistemi projesi ve aydınlatma hatları projesi ile birlikte çizilen bir projeler bütünüdür. Yapılan bitkilendirme tasarımı projelerin de bitkilerin isimleri, kullanım alanları, renk ve şekil bakımından tasarımları belirtilir. Peyzaj ve çevre düzenlemesine dayalı tüm temel projelendirme, mühendislik, planlama, teknik çizim ve bilgisayarlı peyzaj modelleme hizmetleri verilmektedir.

Bahçe ve Çevre Düzenleme

Bahçe düzenlemesi profesyonellik ve mesleki birikim gerektiren önemli bir alandır. Bahçe düzenleme çalışmalarında bitki seçimlerinin önemi kadar bölgenin ortam koşulları da göz önünde bulundurulmalıdır. Gelişi güzel bitki seçimi ve yanlış uygulamalar maddi ve manevi kayıplara yol açarak hayallerinizin ertelenmesine sebep olacaktır.
Bahçe düzenleme de birçok faklı materyaller kullanılmaktadır. Bitkilerin yanı sıra dekoratif taşlar, doğal taşlar, ahşap yapılar, çam kabukları, süs havuzları, dekoratif saksılar bunlardan sadece bir kaçını oluşturmaktadır.

Drenaj Sistemleri

 

Drenaj:Toprak alanlardaki suyun gerektiğinden fazlasının alandan uzaklaştırılması için hazırlanan sistemlerdir.

  • Drenaj borularıyla toprak alanda imal edilenler
  • Drenaj levhalarıyla çatı ve kat bahçelerinde imal edilenler
  • Gölet altı ve çevresinde drenaj  borularıyla imal edilenler bu sistemleri oluştıururlar.

 

İmalatta suyun gideceği yere eğimin verilmesi drenajın ana öğesidir.drenaj yapılamayan alanlarda bitki kökleri aşırı suda kalarak bozulurlar.Bitki ve bahçe sağlığı açısından çok önemli bir konudur.Gereği gibi yapılmazsa istenmeyen sonuçlara neden olabilir.Korkmaz Peyzaj diğer konularda olduğu gibi drenaj konusunda da tecrube ve profesyonelliğine güvenerek müşteri memnuniyetini garanti etmektedir.

BAHÇE BAKIMI

Korkmaz Peyzaj sizlere keyifle yaşayabileceğiniz mekanlar tasarlar ve uygular. Uygulanan bu alanların devamlılığı ve sürdürebilirliği için bakım hizmetini de yine uzman ekibimiz tarafından sizlerin hizmetine sunuyoruz. Bakım ekibimiz Peyzaj Mimarı ve Peyzaj Teknikeri kontrolünde tecrübeli bahçıvanlardan oluşmaktadır. Bahçenin her mevsim yaşanılır kılınmasını sağlayacak bakım hizmetlerimiz arasında çim ve bitkilerin gübre ihtiyacının karşılanması çim veya bitkilerdeki hastalık ve zararlıların tespit edilip gereken ilaçlamanın yapılması yabani otların toplanması bitkilerin budanması çim biçimi otomatik sulama sisteminin mevsime göre ayarının yapılması vb. hizmetler yer almaktadır.

 

 

PEYZAJ BİTKİLERİ TEMİNİ

Düzenlenecek park yada bahçenin iklim özellikleri,toprak yapısı,topoğrafik yapısı analiz edildikten sonra alanda kullanılacak bitkilere yönelik yapılan değerlendirme sonucunda uygun görülen bitkiler tedarik edilir.

TOHUMLA ÇİMLENDİRME

Birinci Yöntem: Tohumla Çim Alan Tesisi
Çim alanların kurulmasında seçilecek olan çim türleri ve ekim zamanı büyük önem taşımaktadır. Tohum ekimi oldukça basit olmasına rağmen çim alanların kurulmasında seçilecek olan çim türleri ve ekim zamanı büyük önem taşımaktadır. Tohumla uygulama çok basit bir işlem olmasına rağmen, düzgün ve titiz yapılmazsa ekimden önce yapılan bir çok işlem boşa gidebilir.
Uygulama; Alt yapısı hazırlanan (sulama, drenaj, nebati toprak dolguları) alan artık çim tohumu uygulaması için hazırdır.
Çim tohumları çok küçük oldukları için tohum yatağının hazırlanmasında ve ekimde gereken özen gösterilmelidir. Bu amaçla çim yatağı 10 cm derinliğe kadar milli toprak ve yeterince organik madde içeren malzeme ile karıştırılarak hazırlanmalıdır.
Tohum atılmadan önce çim başlangıç gübreleri veya çim taban gübrelerinin kullanılması da çim tohumlarının çimlenme sonrası sağlıklı beslenmeleri için uygun olacaktır. Ayrıca çim tohumu toz mantar ve toprak altı zaralıları ile karıştırılıp atılması da çimlenen çim bitkilerinin mantari hastalıklardan ve karınca gibi bir kısım canlıların tohumları taşımalarına engel olacaktır.
Elle veya makine ile yapılan ekimden önce silindir veya tokmak kullanılarak alan çok fazla olmamak kaydıyla sıkıştırılmalıdır.
Tohum atıldıktan sonra 1 cm kalınlığında kapak toprağı atılarak alan tekrar silindirlenmelidir.
Bu uygulamalardan sonra alanın düzgün sulanması neticesinde mevsimsel sıcaklıklar ve kullanılan çim tohumu türüne göre bir hafta içinde çimlenme ve kendini göstermeye başlayacaktır.
Çim sağlığı ve çimlenme alanın düzenli sulanması ile mümkündür.!

RULO ÇİM

İkinci Yöntem:Rulo Çim İle Hazır Çim Uygulaması
Belirli bir üretim sahası içerisinde yetiştirilen, çimlenmesi ve gelişimi sağlanan çim bitkilerinden oluşan dokunun uygun şartlara ulaştığında özel makineleri sayesinde kesilerek çim alan tesisi yapılacak alana rulo halde getirilip, alana uygulanarak alanın çimlendirilmesi işlemidir.
Hazır çim alınırken aynı bölge şartlarına sahip olması, uygulayacağımız alana uyumlu tekstürlerde olması gerekmektedir.
*Hazır çim ekme çime göre; günü birlik uygulama ve görsellik tamamlama yapar.
*Yabani otlardan arındırılmıştır.
*Başlangıçta tohumlu uygulamaya göre basıma daha dayanıklı ve sağlıklıdır.
*Daha erken sık bir doku oluşturur ve alana daha sık kaynar.
Başlangıç maliyeti yüksek gibi gözükse de daha sonraki bakım maliyeti düşünüldüğünde daha uygun maliyetlidir.
Tohumla uygulamada olduğu gibi alan hazırlığı tamamlanıp silindirle sıkıştırılan alana rulolar halinde getirilen çim ruloları, alana aralarında boşluk kalmayacak şekilde öpüştürerek alana serilir. Serim işlemi yapılan alan sulanarak silindirlenir.
Bazı uygulamalarda mevsimsel durumlara göre rulolar arasına mil yada toprak serilerek ruloların toprak ile birleşim noktalarından hava almasını engellemek gerekmektedir.Hazır çim uygulamasından sonra alanın bol bol sulanması da bu sebepledir. Alanın bol su ile sulanması ruloların alttan hava almasını engelleyeceği için tutmama yada kuruma minimuma iner.

HİDROSEEDİNG

Üçüncü Yöntem; Hidroseeding
Tohumlu uygulama yada hazır çim yapımının uygulamasının zor olduğu alanlarda; toprak erozyonu vb. gibi eğimli alanlar için sıkça kullanılan bir yöntem olup hızla tesis edilmesi ve yine topraksız ekim olduğu için yine son dönemde dikkat çeken bir çim alan tesisi uygulama türüdür.
Bu yöntemde hızlı, uygun maliyetli ve sorunsuz sık dokulu alanlar oluşturulur.

OTOMATİK SULAMA SİSTEMLERİ

Çimleriniz ve bitkileriniz hergün doğru zamanda otomatik olarak sulansın ve ölmesin. Siz çimleriniz ve bitkilerinizin sulanması ile zaman kaybetmeyin. Otomatik sulama sistemi kurulumu üzerine deneyimli uzman Peyzaj Mimarımız önce Sulama Sistemi Projesini hazırlar müşteriye anlatır. Sonrasında tecrübeli tesisat ekibimiz hızlı bir şekilde kurulumu yapar.
* Yağmurlama Sulama Sistemi. (Çim ve yer örtücü sulaması için)
* Damlama Sulama Sistemi. (Çalı, yer örtücü, ağaç sulaması için)
* Cansuyu Muslukları. (Elle sulama yapmak için)

SERT ZEMİN UYGULAMALARI

 

Sert zemin uygulama diğer adıyla yapısal peyzaj bir projede (Örneğin park projesi, bahçe projesi gibi) yumuşak peyzaj (Bitki ve topraklı alanlar) dışında kalan yürüyüş yolları, merdivenler, bahçe duvarları gibi imalatlar sert zemin (yapısal peyzaj) olarak adlandırılmaktadır. Rengarenk taşlarla bahçeler ahenklendirilirken aynı zamanda bu taşlar bahçede fonksiyonel olarak kullanılmaktadır. Doğal taş görünümünde yürüyüş yolları, park alanının zemininin yapılması, duvarların doğal görünmesi için doğal taşlarla kaplanması gibi birbirinden farklı dekorasyon ve uygulama yapılabilmektedir.